Lån uden dokumentation

Lån uden dokumentation

Der er nok ikke mange mennesker der kan gå et liv igennem uden at de på et eller andet tidspunkt er nødt til at optage et lån, enten til forbrug, køb af fast ejendom, bil eller hvad man nu har behov for. Men for en stor del af befolkningen, kan bare tanken om at skulle låne penge, give dem koldsved og nervøse trækninger.

Begrundelsen er, at bankerne stort set altid skal have dokumentation for alle indtægter og udgifter. Ud over det, så har bankerne også en ”tarif” de går ud fra, vedrørende hvad man skal have som rådighedsbeløb per måned. Og igen er der en masse mennesker der ikke kan leve op til disse krav, men de klarer sig ganske udmærket og mange kan endda spare et lille beløb op hver måned.

Men kan egentlig få et lån uden at skulle stille med nogen form for dokumentation. Ja, det er faktisk muligt at få et lån.

Online lån uden dokumentation

Hvis man vil bruge lidt tid på nettet, kan man finde flere finansieringsselskaber der låner penge ud uden nogen form for dokumentation. Man kan dog ikke finde lån til de priser som man kan få et banklån til. Finansieringsselskaber er ren forretning, de skal tjene penge og det kommer forbrugerne til at betale dyrt for. Det lyder hårdt, men der er en vis fornuft i deres politik. Netop fordi de yder lån uden dokumentation, ser de ikke en lønseddel eller årsopgørelse, så de er de nød til at stole 100% på, at deres kunder giver korrekte oplysninger vedr. deres indtægt og er i stand til at betale lånet tilbage.

Finansieringsselskaberne kræver heller ikke at du laver et budget som dokumentation for hvor meget du har som rådighedsbeløb, de er tvunget til at stole på at du som kunde har helt styr på din økonomi.

Det eneste værktøj finansieringsselskaberne har, er dit CPR-nummer, som de bruger til at søge på dig i Experian (tidl. RKI) og Debitor Registret. Er du ikke registreret, må finansieringsselskaberne gå ud fra at du betaler din gæld.

Nu er der sikkert mange der tænker, at når man nu kan få et lån uden dokumentation, så er det nok også kun nogle få tusind kroner man kan låne. Men det er langt fra korrekt, man kan faktisk finde lån på helt op til 50.000 kr. uden at skulle fremvise nogen form for dokumentation.

I selve ansøgningen kan man godt blive spurgt om forskellige ting, så som boligforhold, om det eje eller lejebolig, har man bil, er der hjemmeboende børn og hvilken årsindtægt man har og er det fast arbejde. Det er spørgsmål finansieringsselskaberne bruger til at lave en kreditvurdering dig.

Når man nu tænker efter, kan man måske godt forstå, at finansieringsselskaberne vil have lidt ekstra penge for deres velvilje til at låne penge ud til personer de absolut ikke har noget som helst kendskab til.

På en måde kan man godt sige, at heldigvis findes disse selskaber, de hjælper mange mennesker med at få opfyldt nogle ønsker, men desværre ser man også personer der slet ikke kan styre deres lyst til at tage lån, netop fordi det er så nemt, de ender ofte i en situation hvor der er håbløst forgældede. Så før man taget et lån uden dokumentation, er det vigtigt at man har styr på sin økonomi og kun låner hvad der er absolut nødvendigt.

Mangler du et budget, så kan du downloade et her: http://www.raadtilpenge.dk/da/Gode-raad/vaerktojer-til-din-okonomi/laeg-et-privatbudget/Budgetberegner.aspx

Lån uden dokumentation